Επιστολή σε ψάλτη για την έκδοση του τρίτομου έργου Γ. Πρωγάκη «Μουσική Συλλογή»

DAMARLAKIS_OFFIKIOΚαλημέρα σας !

Μόλις άνοιξα και βλέπω το μήνυμά σας.
Αφήστε! Η τρίτομη Συλλογή Πρωγάκη είναι μια «πονεμένη ιστορία»….

Ο εκδότης Πολυχρονάκης μ΄ έβαλε να επιμεληθώ την επανέκδοση (ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ) και μάλιστα να επαναφέρω την έκδοση όπως την κυκλοφόρησε ο Πρωγάκης (γιατί είχε αλλάξει κάποια πράγματα ο κ.Νεραντζής) και το μόνο που έχει τη «σφραγίδα» μου είναι ο πρόλογος.

Έτσι για την ιστορία θα σας αναφέρω:

Του παρέδωσα τα βιβλία, με την προϋπόθεση να τα δω για τελευταία φορά πριν πάνε στο τυπογραφείο. Μου είπε ναι. Και μετά από ένα μήνα, μου φέρνει τα βιβλία τυπωμένα – έτοιμα, στο σπίτι μου δώρο. Του λέγω:  «Τι είναι αυτά;» Και μου απαντά: «Τα τύπωσα γιατί αυτά που είχα βγάλει με την επιμέλεια του Νεραντζή μου τελείωσαν και δεν είχα τι να δώσω. Τα βιβλία αυτά έχουν μεγάλη ζήτηση».

Έφυγε. Ανοίγω τα βιβλία και τι να δω; Όχι μόνο δεν είχαν γίνει οι διορθώσεις, αλλά είχαν αυξηθεί τα λάθη, λόγω του ότι, όπως μου είπε, δεν γνώριζε καλά το νέο πρόγραμμα στον υπολογιστή!

Τα βιβλία, λοιπόν, είναι γεμάτα τυπογραφικά λάθη και με την ευκαιρία αυτή που μου δίδετε θα ήθελα να ζητήσω ΣΥΓΓΝΩΜΗ από όλους όσους έχουν την έκδοση που με έχει ως επιμελητή, αλλά δεν φέρω καμιά ευθύνη. Όμως, η ζημία έγινε και καταλαβαίνετε τι λένε οι καλοθελητές για μένα. Βεβαίως, όσοι γνωρίζουν, ξέρουν και τι έχει συμβεί, αλλά και εμένα προσωπικά, αν και τα λάθη που υπάρχουν, ακόμη κι ένας αρχάριος μπορεί να τα καταλάβει. Ας είναι! Η ζημία όμως, έγινε…

Άλλωστε με τον Πολυχρονάκη είχα προβλήματα και με τα αλλά βιβλία τα οποία μου τύπωσε και εξέδωσε εκείνος.

Αφήστε τα. Δυστυχώς – δυστυχέστατα – πονεμένη ιστορία.

Οι πάντες θα κριθούμε από τον Δικαιοκρίτη Κύριό μας.

Με τιμή
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΡΛΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *