Συναυλία Βυζαντινής(;) Μουσικής (Ιωάννου Δαμαρλάκη)

analogio ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΕΙΣΑΓΩ-ΕΞΑΓΩΓΕΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ Ν΄ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ – ΤΕΛΕΙΩΣΩ….

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ; ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕ;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ!

Η ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠ′ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΑΡΑ Ο,ΤΙ ΛΕΩ Ή Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕ, ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΛΕΓΟΥΝ: «ΣΤΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΤΕ ΤΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ». ΤΑΥΤΑ !

ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΑ; ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ; ΝΑ ΞΕΘΑΠΤΟΝΤΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΚΗΝ ΣΚΑΠΑΝΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΕΡΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΠ′ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΓΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, Η ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΜΕΙΝΑΝ «ΣΤΟ ΡΑΦΙ». ΓΙ′ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΑΟ Ή ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΝΗ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ; ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ «ΑΚΡΗ» ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣΤΑΤΑ ΤΕΡΙΡΕΜΙΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΛΕΣ; ΒΕΒΑΙΩΣ! ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΔΩ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΑΡ….. ΟΜΩΣ, ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ Α. ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ: «ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΕΡΕΡΕ;» ΕΠΙΣΗΣ, ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ Γ. ΒΙΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΑΗΧΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΕΚΕΤΗ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΕΡΙΡΕΜ ΩΣ «ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ». ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΨΑΛΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΣΕΠΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ, «ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ». Ο ΕΠΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ «ΣΚΙΑ» ΤΟΥ Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ, Σ. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΡΗΤΩΣ ΜΟΥ ΕΔΗΛΩΣΕΝ ΟΤΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΨΑΛΛΗΣΑΝ «ΑΝΟΙΞΑΝΤΑΡΙΑ», «ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ» ΚΑΙ «ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΑΡΘΕΝΕ» Π. ΜΠΕΡΕΚΕΤΗ ΩΣ «ΑΝΗΚΟΝΤΑ ΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΝ ΤΥΠΙΚΟΝ (ΠΡΑΚΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΕΘΟΣ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ, ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ. ΟΜΩΣ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ; ΟΤΙ: «ΑΛΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΗΛΘΑΝΕ – ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΤΙΑ ΒΑΣΤΟΥΝΕ», ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ  ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΩΣ «ΠΑΛΑΙΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΤΑΙ» (ΒΛΕΠΕ «ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΑΙ» ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΩΣ ΟΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ «ΑΠΟ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΣ ΧΩΡΙΟΝ ΙΝΑ ΜΑΤΑΔΩΣΩΣΙΝ ΤΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟ ΣΥΓΧΥΣΕΩΣ, ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ», ΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ Ο ΠΟΛΥΚΛΑΥΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ Κ. ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ Μ′ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ. ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ  ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΕΧΕΙ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ!

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΑΜΑΡΛΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *