Απέλοιπεν ύφος! (Ιωάννου Δαμαρλάκη)

SnapShotΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ Σ’ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ! Σ’ ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ, «Ω, ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ», ΗΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΛΗ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΟΤΙ  (ΑΚΟΥΣΟΝ – ΑΚΟΥΣΟΝ!) ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΦΟΣ!!! ΕΖΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ Τ’ ΑΚΟΥΣΩ ΚΙ ΑΥΤΟ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ «ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ», ΤΟ «ΝΕΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» κλπ. κλπ. ΤΟΙΟΥΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗΝ ΤΟ «ΠΑΛΑΙΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΤΗΣ» κ.α. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ «ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ» ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Ν’ ΑΠΑΝΤΗΣΩ «ΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΕΙΣ ΤΟΙΟΥΤΟΝ …. ΜΟΥΣΙΚΟΝ», ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ! ΔΙ′ ΟΛΙΓΩΝ! ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ «ΝΕΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΗΛΘΑΝΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΣΤΟΥΝ»! ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΦΟΣ; ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ;;;

Ο Κ. ΨΑΧΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ ΕΨΕΞΕ «ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ», ΜΕ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ «ΦΟΡΜΙΓΓΑ» «ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΕΣ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΝ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ…». ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΦΦΙΚΙΟΥΧΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΘΑ ΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΛΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ κ.ο.κ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙΣ, ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΝΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ «ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ, ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΘΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙΣ! Ή ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΟΥΣΙΚΑ – ΨΑΛΤΙΚΑ – ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ! ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΕΚΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΗΚΕ, ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ′ΚΕΙ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΣΜΟ! Ο ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΛΕΓΕ: «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» ΤΟ ΨΑΛΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ, ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΦΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΨΑΛΛΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΛΟΥΝΤΟ, ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΡΙΖΑΝ ΛΙΒΑΝΙ! ΤΕΛΟΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΟ, ΤΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ κλπ. κλπ., ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΔΟΘΗΣΟΜΕΜΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ «ΑΛΛΟ ΚΑΛΗ ΦΩΝΗ – ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟΣ ΨΑΛΤΗΣ», ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΡΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ) ΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Ή ΚΑΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΗΝ: «ΚΟΥΚΙΑ ΦΑΓΑΝΕ – ΚΟΥΚΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑΝΕ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΡΛΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *