Ποιοι είμαστε

KOUKOUZELIS_IOANNIS_TELIKOΟ Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «ο όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα αξιόλογων πνευματικών πολιτών του Ηρακλείου, με σκοπό τη διάσωση, διάδοση και προβολή της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μας μουσικής.

Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται σύμφωνα με το καταστατικό μας ανά διετία. Σήμερα διαθέτει περί τα διακόσια (200) τακτικά μέλη    απ΄ όλη την Κρήτη.

Βιογραφικό σημείωμα του προέδρου του συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Ιωάννου Δαμαρλάκη μπορείτε να βρείτε στον εξής σύνδεσμο:
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από κάθε εκδήλωσή μας, αρκετοί ζητούν να εγγραφούν και μάλιστα ενθουσιασμένοι από την ποιότητα των εκδηλώσεών μας. Πιστεύουμε απόλυτα ότι ο Σύλλογός μας είναι από τους πλέον δραστήριους, δυναμικούς και πρωτοπόρους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας, που τον έχουν καταστήσει γνωστό όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.

a_synderio_bizantinis_m_ico11. Έχουμε πραγματοποιήσει τρία (3) Παγκρήτια συνέδρια Βυζαντινής Μουσικής και ένα (1) Πανελλήνιο εδώ στο Ηράκλειο με μεγάλη επιτυχία. Στα συνέδρια αυτά τα οποία ευλόγησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, ο οποίος και αντιπροσωπεύθηκε από Κληρικούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έλαβαν μέρος Καθηγητές Πανεπιστημίων και Άρχοντες Μουσικοδιδάσκαλοι – Πρωτοψάλτες απ’ όλη την Ελλάδα.

2. Πραγματοποιούμε κάθε χρόνο σειρά ανοικτών
σεμιναρίων, αλλά και μουσικολογικές βραδιές, σε SYGXRONO_ODEIOσυνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης και ομιλητές καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιατρούς (φωνητική), κληρικούς, ιεροψάλτες, καθηγητές μουσικής κλπ.

3. Διοργανώνουμε κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων, όπου το οικονομικό κέρδος από αυτές, δίδεται σε διαφόρους φιλανθρωπικούς συλλόγους και φορείς της Κρήτης.(Αναφέρουμε ενδεικτικά: 10 Ιανουαρίου 1996, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Ατλαντίς», φιλανθρωπική εκδήλωση για την ενίσχυση του ορφανοτροφείου Αρρένων της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» – Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 1997, εκδήλωση, μετά από Βραδινή Θεία Λειτουργία (8.30 – 10.30 μ.μ) στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων», αφιερωμένη στους νέους ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα των ναρκωτικών κ.α.)

4. Έχουμε εκδώσει τρεις ψηφιακούς δίσκους (CD) (συλλεκτικά έργα) με ηχογραφήματα του Ιακώβου Ναυπλιώτου, τα οποία προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, καθώς επίσης και πέντε βιβλία.

naupl01_ic

 

naupl02_ic
naupl03_ic

 

 

ekdilosi_timis_taliad_ico
5. Κάθε χρόνο, την ημέρα της εορτής του Συλλόγου μας (μετά τη Θεία Λειτουργία στη μνήμη του προστάτου-αγίου μας οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους), τιμούμε προσωπικότητες της μουσικής μας απ’ όλο τον κόσμο σε ειδικές τελετές (Αστέριο Δεβρελή, Χαρίλαο Ταλιαδώρο κ.α.).

 

6. Οι εκδρομές, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και οι άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις μας δίνουν την ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεών μας, αλλά και για δημιουργία ευκαιριών γνωριμίας με νέα μέλη.

formigj_ico

 

7. Έκδοση μηνιαίου ενημερωτικού
φυλλαδίου (Φόρμιγξ).

 

 

8. Παροχή βοήθειας σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν τα απαιτούμενα οικονομικά για τη συνέχιση των μουσικών σπουδών τους.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
1. Απόκτηση στέγης.
2. Δημιουργία ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ) ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ .
3. Έκδοση επιστημονικού περιοδικού για τη Βυζαντινή Μουσική.
4. Ίδρυση Μουσείου Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης.
5. Ίδρυση δανειστικής βιβλιοθήκης και ηχογραφημάτων.
6. Συνέχιση των εκδόσεων σπανίων δίσκων και βιβλίων Βυζαντινής Μουσικής, με απώτερο σκοπό την έκδοση των απάντων όλων των εγκρίτων μουσικοδιδάσκαλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *