ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΔΕΒΡΕΛΗΣ – «Βυζαντινή Μουσική»

Ο Πρωτοψάλτης – Μουσικοδιδάσκαλος Αστέριος Δεβρελής μιλά για την πορεία του στην Ψαλτική Τέχνη, τα πρώτα του βήματα, τους Διδασκάλους του, αλλά και τις βασικές έννοιες της Βυζαντινής Μουσικής. Παρουσιάζει ο μακαριστός π.Θεόφιλος Τερεζάκης.

(Οι εκπομπές του κ.Δεβρελή υπάρχουν ήδη στους παρακάτω συνδέσμους, σε ψηφιοποίηση Κώστα Πανουσάκη από τις πρωτότυπες κασέτες:)
https://youtu.be/oRlvRNZsEYw
https://youtu.be/uQkrgK8UwC0
https://youtu.be/AucE1SX2hgU

3 thoughts on “ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΔΕΒΡΕΛΗΣ – «Βυζαντινή Μουσική»

 1. Χαίρετε! Ευχαριστώ για τις σπουδαίες σας αναρτήσεις υλικού μοναδικού! Είναι πολύτιμες οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σας και πλουτίζετε το Διαδίκτυο με λόγους ουσίας από μεγάλους δασκάλους, πολλοί από τους οποίους δεν είναι πλέον στη ζωή (Καραμάνης, Χατζημάρκος, Σουρλαντζής, Σύρκας, Τσαμκιράνης κλπ). Ευχαριστίες πολλές και γιατί ήσασταν από τους πρώτους που προβάλατε το έργο του κ. Δεβρελή, που ήταν δυστυχώς στην αφάνεια για τους πολλούς και κυρίως τους νεωτέρους ψάλτες, με την ανάρτηση του βίντεο της διαλέξεώς του για την αρχαία μουσική και με τις ραδιοφωνικές εκπομπές σας που αναρτήθηκαν στη Συμβολή, με λόγους πλήρεις παιδείας και διδαγμάτων! Εν προκειμένω, όμως, ήθελα να σας ενημερώσω πως οι 3 εκπομπές του κ. Δεβρελή στο 4Ε υπάρχουν ήδη στο Διαδίκτυο εδώ και δυο χρόνια, από τον Αύγουστο του 2014, όταν τις ανέβασα με την άδεια του δασκάλου. Η ψηφιοποίηση από τις βιντεοκασέτες οφείλεται στο φίλο Κώστα Πανουσάκη και έγινε από 3 βιντεοκασέτες του δασκάλου που είχε η καθεμία και τις 3 εκπομπές, οπότε για το Διαδίκτυο επιλέξαμε την καλύτερη ποιότητα, που μάλλον ήταν και η πρωτότυπη κασέτα σε σχέση με τις άλλες, και μοντάραμε τους τίτλους αν ξεκινούσαν στην αρχή ή σταματούσαν στο τέλος απότομα ώστε να είναι σωστοί. Ο δάσκαλος έχει τα 3 DVD των ψηφιοποιήσεων και ένα δικό μου με μενού από πρόγραμμα και όχι τυποποιημένο από μηχάνημα, με την καλύτερη ποιότητα και το μοντάζ στους τίτλους. Οι σύνδεσμοι των εκπομπών είναι οι παρακάτω:
  https://youtu.be/oRlvRNZsEYw
  https://youtu.be/uQkrgK8UwC0
  https://youtu.be/AucE1SX2hgU
  Ασφαλώς, στο Διαδίκτυο δεν είναι κακό να υπάρχει το ίδιο υλικό πολλές φορές, ίσα ίσα που προβάλλεται περισσότερο το έργο του δασκάλου! Απλά ήθελα να παραπέμψω και στις άλλες αναρτήσεις που είναι στη βέλτιστη δυνατή ποιότητα από το υλικό που έχει ο κ. Δεβρελής. Σύντομα ελπίζω να έρθει στα χέρια μου και άλλο πολύτιμο υλικό βίντεο με το δάσκαλο, το οποίο ούτε ο ίδιος έχει στα χέρια του!

  • Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αλλά και για τα καλά σας λόγια. Σε όλες τις εκπομπές του κ.Δεβρελή θα υπάρχει αντίστοιχη επισήμανση και παραπομπή στις ιστοσελίδες σας.
   Καλή συνέχεια στο έργο σας!

   Διαχείριση http://ikoukouzelis.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *